Kategórie
 
 
 
Oslava 50. narodenín - slide 1
 
 
 
 
Oslava 50. narodenín


Už nesmrteľný F.K. Veselý vedel, že - "Čože je to päťdesiatka ...."
Chystáte oslavu 50. narodenín pre oslávenca a chcete ho prekvapiť? Tu je niekoľko nápadov a tipov na 50 narodenín.

50-ka je výročie, kedy sú oslávenci ešte stále plní sily, aj keď mladosť a pružnosť spred 30-tich rokov je preč. Úbytok energie a rýchlosti však vedia kompenzovať skúsenosťami.
 

1. Pozvánky na 50-ku a plánovanie

Aspoň 3 týždne pred oslavou napíšte pozvánky. Pozvánky na oslavu môžete buď poslať elektronicky -  môžete ich nájsť na webe alebo, ak si myslíte, že rukou podpísaná pozvánka s osobným textom má stále niečo do seba, môžete poslať v obálke papierové pozvánky najbližším. 


Zdroj: zazzle.com

50-ka sa môže sláviť doma alebo v podniku, záleží na chuti i preferenciách oslávenca. Ak sa rozhodnete pre reštauráciu, vyberte takú, o ktorej viete, že ju obľubuje jubilant. Dajte si námahu a zájdite osobne dopredu do reštaurácie, a dohodnite sa s personálom na detailoch. Je to určite lepšie, ako objednávať oslavu telefonicky. Ak prevádzkar a personál uvidí, že máte jasnú predstavu a že vám na oslave záleži, budú sa aj oni viac snažiť. :-)

Ak robíte party doma, skúste jubilanta odstaviť od prípravy oslavy tým, že ho niekam zoberiete preč a upravíte izbu tak, že z nej spravíte na termín oslavy slávnostnú miestnosť. Pri 50. narodeninách často asistujú aj deti, ktoré majú takto príležitosť vrátiť rodičom to, ako im rodičia chystali oslavy ich narodenín, keď oni boli malí. Dnes sa dajú napr. prenajať poťahy stoličiek, ktoré vás vyjdu pár euro, ale efekt stojí za to. 

Oslava 50-ky môže byť často rozdelená na viacero osláv - s rodinou a najbližšími, kolegovia, resp. priatelia a priateľky. Každá oslava tak vďaka gratulantom má trošku iný charakter, aj keď to hlavné, pripomenutie si okrúhleho jubilea a oslava narodenín ostáva rovnaká.
 

2. Dekorácie na oslavu 50-ky

Pri príprave dekorácií si môžete vybrať balóny a dekorácie s číslom 50 . Dnešná ponuka dekorácií a doplnkov na oslavu 50-ky je široká, je dobré dohliadnuť, aby dekorácie a doplnky tvorili farebne jednotnú kompozíciu. Stojí za to dať si trochu námahy a prelistovať ponuku. V tomto veku sa už upúšťa od ružovej farby pre dámy, naopak, do popredia sa dostávajú univerzálne farby, predovšetkým zlatá, pre mužov nie je stanovená žiadna špecifická farba. 

 
Zdroj: partyspirit.sk/party-dekoracie
 

Dajte si viac času na dodanie party dekorácií - najlepšie je mať ich doma cca 1 týždeň pred samotnou oslavou, aby ste vedeli v prípade potreby buď doobjednať alebo upraviť dekorácie. Ak chcete aj héliom plnené balóniky, objednajte si aj jednorázovú héliovú fľašu - ich nafúknutie si nechajte na posledný deň. 

Balónová výzdoba na 50ku

Máte záujem o balónovú výzdobu na mieru? Nechajte sa inšpirovať našimi návrhami, a napíšte nám na info@partyspirit.sk, a my vám pripravíme cenovú ponuku podľa vášho zadania a predstavy.


50th Birthday Decoration, 50th Birthday Man Women, 50th Birthday  Decoration, Happy Birthday Garland Balloon Black Gold Decoration  This may contain: black and gold balloons are stacked on top of the number five balloon arrangement for a birthday party
Balonová girlanda s číslom 50 a kyticou                                  Balónový stĺp 50                       Balónová kytica s číslom         Personalizovaný bobo balón s konfetami
Zdroj: pinterest

3. Darčeky na 50-ku

O darčeku na 50. narodeniny byste mali začať rozmýšlať minimálne 3 týždne pred oslavou, ideálne aj skôr, aby ste si nechali dostatok času tak na výber, ako aj nájdenie vhodného dodávateľa. Zoskoky z padáka už asi nebudú to pravé orechové, ale kvalitné hodinky, pekný šperk či obraz ostanú určite dlho v pamäti a oslávenec sa im určite poteší.

Treba brať do úvahy aj fakt, že v tomto veku majú už vyhranený vkus, a tak je pomerne jednoduché nájsť darček na oslavu, problém môže byť s jeho kúpou, preto  je dobré nechať si trochu časovej rezervy na kúpu dopredu. 
 


Zdroj: Pinterest
 

4. Program na 50-ku

Program je samozrejme dobré upraviť charakteru osláv. Nie každý chce tancovať, ale zažili sme aj bujarejšie oslavy, napr. s ľudovkou, keď si všetci schuti zaspievali obľúbené piesne. Hudobná produkcia je samozrejme na uvážení, ak sa rozhodnete pre reprodukovanú hudbu, je dobre pripraviť tzv. playlist, t.j. nahrať pesničky dopredu, aby ste nemuseli improvizovať a odskakovať počas osláv k ovládačom. V každom prípade ale odporúčame slávny hit " Čože je to päťdesiatka", hymnu všetkých osláv na 50,. narodeniny.

Milým spestrením je aj možnost nechať odkaz a vinš jubilantovi na kartičke, ktorá sa zavesí na balóny alebo len nechať kolovať spomienkú knihu aby hostia napísali svoj odkaz a nalepili sa fotky ako suvenír a pripomienka toho, ako ste strávili spolu tento sviatok.

Kniha hostí 50 rokov

https://www.partyspirit.sk/kniha-hosti/kniha-hosti-50-rokov/

Pozrieť celú ponuku na 50. narodeniny tu