Kategórie
 
 
 
Baby Shower vs. Gender Reveal: Oslavy pred narodením bábätka - slide 1
 
 
 
 
Baby Shower vs. Gender Reveal: Oslavy pred narodením bábätka

Nie nadarmo sa vraví, že očakávanie bábätka je jedným z najkrajších období v živote. Príprava na rodičovstvo a príjemné vzrušenie z blízkeho príchodu nového člena rodiny sú už samo o sebe skvelými dôvodmi na oslavu. A aj vďaka tomu sú predpôrodné párty ako baby shower a gender reveal tak populárne v zahraničí a stávajú sa trendom aj u nás. Viete však, aký je medzi nimi rozdiel?


Mamičkovská párty Baby Shower
 

Technicky vzaté, Baby Shower je tradičnejšia oslava. Väčšinou ju neorganizuje priamo budúca mamička, ale niektorá z jej kamarátok alebo blízkej rodiny. Pozvaných hostí býva o niečo viac ako pri gender reveal párty a takejto oslavy sa zúčastňujú najčastejšie iba ženy. 

Koná sa okolo začiatku tretieho trimestra a podstatou je osláviť čoskorý príchod bábätka do rodiny a zahrnúť ho darčekmi. Pohlavie dieťaťa je v tomto období zväčša už dobre známe (pokiaľ sa samotní rodičia nerozhodli počkať až do pôrodu). A aj výzdobu organizátorka ladí do farieb, ktoré naznačujú či do rodiny pribudne chlapček alebo dievčatko.

 

Zdroj: PartyDeco


Okrem posedenia v príjemnom prostredí a príjemnej spoločnosti je možné spestriť túto udalosť aj vhodnými aktivitami alebo hrami, ktoré sa stanú podkladom na spomienky o niekoľko rokov.

Odhalenie pohlavia bábätka Gender Reveal
 

Naopak gender reveal párty je trendom len posledných rokov. Pre mnohých je to šanca ukázať svoju kreativitu a spestriť si čakanie na narodenie dieťaťa na svet. Organizujú ju priamo budúci rodičia za účelom odhalenia pohlavia bábätka. Niekedy je to prekvapenie aj pre samotných rodičov a novinku sa dozvedia až na párty spolu s ostatnými

Opäť je súčasťou bohatá výzdoba, ktorú ladia do kombinácie ružovejmodrej na zdôraznenie významu celej oslavy a zlatým klincom býva samotné odhalenie pohlavia nového člena rodiny.

Fantázii sa medze nekladú a okrem už klasickej torty s ružovou či modrou náplňou si rodičia volia nápadité odhalenie pomocou farebných konfiet vo veľkom čiernom balóne alebo tube s konfetami, kedy zúčastnení až do momentu vystrelenia zostávajú v nevedomosti.

Viac nápadov na odhalenie tajomstva pohlavia nájdete v našom ďalšom článku.
 

 
Zdroj: PartyDeco

Okrem posedenia v príjemnom prostredí a príjemnej spoločnosti je možné spestriť túto udalosť aj vhodnými aktivitami alebo hrami, ktoré sa stanú podkladom na spomienky o niekoľko rokov.