Kategórie
 
 
 
Rady na organizáciu tematických osláv - slide 1
 
 
 
 
Rady na organizáciu tematických osláv

Aj dospelí sa dokážu zabávať. Chcete aj vy premeniť stereotypné stretnutia na nezabudnuteľné party plné zábavy? Nechajte sa inšpirovať našimi nápadmi.

 

Chystáte sa organizovať párty ? Tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu :

1. Vyberte si miesto
Väčšinou to býva Váš dom alebo záhrada, avšak môžte zvážiť aj iné, menej tradičné miesta.

2. Vyberte si tému party, ktorá sa Vám hodí
Tu je zoznam najobľúbenejších tém :

  • Disco Party: Rytmický čas 70-80-90 tych rokov bol érou disco, výrazných psychodelických farieb, veľkýh náušníc a nikdy sa nekončiacich party. Čo tak pripomenúť si tieto retro roky ! Disco party je skvelou príležitosťou oživiť roky minulé v súčasnosti.
  • Hollywood Party: Jedna z najobľúbenejších tém všade na svete. Nápad obliecť sa ako svetoznáme postavy show-businessu z filmu alebo hudby, prejsť sa po červenom koberci  a byť stredobodom pozornostoi dokáže nejednú osobu preniesť do sveta fantázie.
  • Hawaii Party: Pri myšlienke na Hawaii vám prvé na um príde slnko, príjemné teplé počasie, chladivé vlny oceánu, hula dievčatá so sukienkami  a mnoooho zábavy a pohody. Ideálnou zložkou každej Hawaii party je slnko, more, piesok a surf ! Pustite uzdu fantázii a nechajte sa unášať na vlnách Hawaii party.
  • Detské party:  Deti milujú party na každý spôsob a karnevaly zvlášť. Obzvlášť, ak sa do príprav zapoja aj rodičia, ktorí sa môžu pridať. Medzi najobľúbenejšie party patria napr. pirátske alebo historické témy, ktoré stimulujú predstavivosť detí. Organizácia párty pre deti vôbec nie je ťažká, hlavne ak viete, na akú tému sa chcete sústrediť.

3. Rozhodnite o termíne  a dátume párty

4. Určte si výšku rozpočtu

5. Berte do úvahy, koho chcete pozvať na party.
Nie každý chce tancovať, nie keždému sa páči ten istý štýl hudby. Niektorí chcú len relaxovať a rozprávať sa. Je dobré na tieto veci myslieť dopredu.

6. Pripravte si zoznam hostí, ktorých pozvete na party.
Pozvite iba tých, ktorých naozaj chcete na party. Ak chcete, aby bola party väčšia, dajte svojim priateľom možnosť priniesť si so sebou ich priateľov.  Snažte sa čo najlepšie odhadnúť počet ľudí na Vašej party, aby ste vedeli pripraviť miesto, sedenie, jedlo, pitie a parkovanie pre hostí.

7. Kúpte si alebo si vyrobte pozvánky
Rozošlite ich v dostatočnom časovom predstihu, aby sa vedeli pozvaní hostia dostatočne pripraviť. Ak ste sa rozhodli pre možnosť pribratia známych, neposielajte ale pozvánky príliš skoro, aby ste sa vyhli príliš veľkej party.

8. Stanovte, aké jedlo a pitie sa bude podávať
Výber stravy predstavuje veľký balík toho, ako budú hodnotiť Vašu party hostia. Nazabudnite ani na nápoje a na chladené nápoje, aby ste mali miesto, kde ich uskladniť. S alkoholom radšej opatrne, ak nechcete, aby sa Vaše miesto premenilo na hostinec.

9. Vyberte si štýl hudby na party. 
Žiadna party nie je kompletná bez hudby.  Vyberte takú, ktorá bude prijateľná pre väčšinu osadenstva a tiež takú, ktorá sa bude hodiť k vybranej téme.

10. Upracte miesto, kde bude party organizovaná.
Nikto nechce predsa byť na party, kde je neporiadok a špina. Mať po ruke utierky a odpadkové koše nie je zlý nápad. V prípade, ak sa vyskytne malá nehoda, dá sa rýchlo odstrániť. Takisto je dobré pripraviť náhradné rolky toaletného papiera na WC. 

11. Stanovte si pravidlá, ktoré sa budú dodržiavať. 
Je dobré s nimi hostí oboznámiť dopredu, aby sa predišlo nedorozumeniam. 

12. A na záver... bavte sa !