Kategórie
 
 
 
Prvé narodeniny sú skvelé! - slide 1
 
 
 
 
Prvé narodeniny sú skvelé!

Oslava prvých narodenín sú úžasným sviatkom, na ktorý sa nezabúda. Tu je niekoľko rád a postrehov, ktoré vám pomôžu pripraviť sa na túto udalosť.

Hneď na úvod treba povedať otvorene, že prvé narodeniny sú hlavne pre rodinu a priateľov. Starým rodičom asi prvé narodeniny pripomínať nemusíte, ale je vhodné, ak pošlete pozvánky na oslavu tým, ktorých poznáte zo školy alebo práce. Je vhodné poslať pozvánky v predstihu aspoň týždeň, aby sa pozvaní hostia stihli pripraviť a upraviť program, prípadne kúpiť malý darček.

Termín osláv
Oslavu narodenín nie je nutné organizovať presne v deň narodenín, víkendy sú často riešením tak pre Váš nabitý program ako aj pozvaných hostí.
Naplánujte si oslavu tak, aby sa termín osláv zmestil do časového priestoru medzi spánkom. Ak sa čas osláv predĺži, hrozí, že dieťa bude mrzuté a nepokojné.
Samotná oslava by nemala trvať dlhšie ako 1 hodinu, čo je ideálny čas, počas ktorého dokážete udržať pozornosť svojho dieťatka.
 
Koľko hostí pozvať ?
Oslavy prvých narodenín sú významným sviatkom, na ktorý si pozvite tých najbližších - rodinu, prípadne najbližších priateľov a priateľky.
Pozvite taký počet hostí, ktorým sa zvládnete venovať. Nezabúdajte, že okrem nich budete mať na starosti ešte aj Vaše dieťatko. Ak plánujete pozvať mladé mamičky s batoľatami, ich počet by v žiadnom prípade nemal prekročiť počet 3. Nepriehľadnite našu ponuku krásnych pozvaniek na túto výnimočnú udalosť.

Občerstvenie
Aj keď na takýchto oslavách nie je zvyklé podávať jedlo o viacerých chodoch, niečo malé na zahryznutie je dobrý nápad, ktorý Vaši hostia určite ocenia. Nezabudnite na možné alergie, prípadne iné limitácie (vegetariáni, ...), aby ste sa vyvarovali nepríjemnostiam.

Fotografie
Fotky z osláv narodenín sú úžasné, obzvlášť,keď sú to tie prvé. Ak máte prostriedky a čas, nájdite si profesionálneho fotografa, ktorý Vám zachytí dieťa v jeho prirodzenom svete. Ak nie, dbajte na tieto rady skúsených fotografov :

  • dbajte na to, aby sa dieťa cítilo prirodzene, nenúťte ho do žiadnych aktivít
  • venujte pozornosť dekoráciam a maličkostiam, ktoré dotvoria atmosféru. Porozmýšlajte, kde by sa dobre vynímalo číslo 1 na pozadí fotky. Mnoho rodičov rado fotí dieťa s tortou, porozmýšlajte o jejý netradičnom tvare.
  • nezabudnite ani na oblečenie. Dnes existuje mnoho tričiek s označením čísla 1, ktoré dotvorí atmosféru a zvýrazni osobnosť vášho dieťatka. Ak sa vám nepodarí zohnať oblečenie, ozdobte mu stôl, alebo stoličku.
  • využite možnosti, ktoré Vám poskytuje počasie, či už je to na jar, v lete alebo zime. "Ja som 1" napísané do snehu farebnou vodou, alebo do piesku zvýrazní jedinečnosť oslavy prých narodenín. Takisto, rozkvitnuté záhony kvetím sú veľmi vhodným pozadím pre portréty vašich ratolestí.
     

Dekorácie
Samozrejme, že vaše dieťa dekorácie nebude vnímať, ale vhodne zvolené dekorácie sa budú dobre vynímať na vašich fotkách. Pri výbere dbajte na to, aby oslava prvých narodenín bola vkusná a veselá, pretože práve taký by mal byť celý deň. Nemusíte mať toho príliš veľa, dbajte radšej na to, aby boli farebne a tématicky zladené.


Našu ponuku nájdete v kategórii Oslavy 1. narodenín, kde nájdete dostatočne širokú ponuku motívov na prvé narodeniny pre chlapčeka aj dievčatko.