Kategórie
 
 
 
Párty škola: Aj balóny potrebujú doplnky - slide 1
 
 
 
 
Párty škola: Aj balóny potrebujú doplnky

Vybrali ste si svojho favorita medzi balónmi, ale čo teraz s ním? Niekde ho treba upevniť, nafúkať alebo obyčajnému balónu pomôcť trošku do krásy. Na to máme špeciálne doplnky pre balóny, na ktoré sa bližšie pozrieme.

 

Stuhy, stužky a chvosty


Stužky na balóny sú cenovo dostupným a multifunkčným doplnkom. Nájdete ich v rôznych veľkostiach a farbách, vďaka čomu ich jednoducho prispôsobíte ostatným dekoráciám. Okrem dekoračnej funkcie s nimi balóny pripevníte kamkoľvek a o čokoľvek. Veľmi dôležité sú aj pri utesnení latexových balónov. Bez stuhy ich ani nefúkajte, najmä tie naplnené héliom rady odlietajú preč. 
 

Zdroj: duncanvillebouncehouse.com
 

Balónové chvosty sú novšou vychytávkou v párty svete.Tento strapcový doplnok dodá balónom niečo extra. Ak si nechcete vytvoriť kyticu z balónov, pomôže vyniknúť aj jednému samostatnému balónu. Upevňuje sa k spodnej časti balóna a nájdete ho vo viacerých farebných prevedeniach.
 

Zdroj: handmadebyruthlovedbyjacob.co.uk
 

Vzduch či hélium?


To je otázka. V predošlých článkoch už sme rozoberali rozdiel medzi balónmi a ich naplnením. Ale ako dostať do balóna vzduch? A kde vziať hélium?
 

Na trhu je množstvo balónových pump rôznych veľkostí. Majú úzku špičku, aby sa do vnútra balóna dostal vzduch rýchlo a jednoducho. Vy sa nezadýchate a balónovú výzdobu máte hotovú raz-dva. Pri menšom množstve odporúčame ručnú balónovú pumpu, pri väčšich počtoch elektrickú pumpu, s ktorou máte nafúkane balóny raz-dva :) .


Zdroj: amscan-europe.com
 

Fúkanie balónov héliom je už bežnou službou v každom dobrom párty obchode. Ak ho nemáte v okolí alebo si chcete užiť zábavu s fúkaním balónov, pre vás je určená jednorazová fľaša s héliom. Obsluha je veľmi jednoduchá. Myslite však na to, koľko balónov a akej veľkosti potrebujete nafúkať a podľa toho si vyberte aj veľkosť fľaše. Rátajte s tým, že výrobcovia síce udávajú počet nafúkaných balónov z jednej fľaše, ale údaj je iba orientačný a platí pre malé 22cm (9 palcové) balóny. Pre balóny štandardnej veľkosti 30cm to výjde zväčša na polovicu. Napríklad, pri héliovej fľaše 20 naplníte héliom od 8 do 10 balónov, héliovej fľaše 30 nafúkate približne 12-15 balónov a pri héliovej bombe 50 nafúkate cca od 22-25 balónov,


Zdroj: pegani.dk
 

Gél na balóny - Hi-float je čírý gél, ktorý sa vtiera do vnútra latexových balónov. Pomáha v nich udržať hélium čo najdlhšie. To znamená, že namiesto štandardných 12 hodín bude latexový balón lietať cca 1-2 týždne.

Upevnenie
 

Klasické plastové balónové paličky využijete hlavne pri mini fóliových balónoch. Tie nepotrebujú hélium a aby vydržali pekne vzpriamene, upevňujú sa na násadky spolu s paličkou. K týmto mini balónikom ich pribaľujeme automaticky. Samozrejme pripevniť ich môžete aj k štandardným latexovým balónom.
 

Pre latexové a fóliové balóny štandardnej veľkosti si môžete kúpiť pevnejšiu plastovú paličku so špirálovou násadkou.Tá zabezpečí ich stabilitu.
 


Zdroj: blog.mardigrasoutlet.com
 

Balónové závažie je vlastne ťažítko vo farebnej fólii so strapcami a plastovým háčikom na upevnenie balónových stužiek. Okrem dekoračnej funkcie upevní k zemi niekoľko balónov spolu alebo balónové kytice. Jedno závažie udrží cca 15 balónov štandardnej veľkosti 30cm (12 palcov). Pri väčšom počte potom dochádza k nestabilite udržiavania balónov, odporúčame dodržiavať usmernenie uvedené v predošlej vete.

Zdroj: dhgate.com
 

Na upevnenie k rôznym miestam na dverách či stenách využijete priesvitné úchytky na balónyBalón prevlečiete cez otvor nálepky a druhým koncom prilepíte do priestoru na vami určené miesto. Takýmto spôsobom ušetríte čas strávený vymýšlaním, akým spôsobom ich upevníte. S úchytkami si pohodlne vytvoríte balónové dekorácie bez pomoci iných pomôcok.
 

Zdroj: Unique
 

Pozrieť ponuku balónového príslušenstva