Kategórie
 
 
 
Gender Reveal alebo Odhalenie pohlavia - slide 1
 
 
 
 
Gender Reveal alebo Odhalenie pohlavia

Počas obdobia čakania bábätka prichádza k viacerým prekvapeniam; od potvrdenia tehotenstva, odhalenia pohlavia dieťaťa až po jeho samotné narodenie na tento svet. Každý z týchto momentov prináša jedinečný pocit a chuť oslavovať. My sa pozastavíme práve nad chvíľou, kedy prichádza k zisteniu, či sa v brušku nachádza dievčatko alebo chlapček.


V zahraničí je to už bežná vec, že sa budúci rodičia dozvedia túto správu originálnejšie ako len z úst svojho lekára. Alebo sa len rozhodnú túto novinku oznámiť rodine a priateľom oveľa zaujímavejšou formou. U nás gender reveal získava na popularite veľmi pomaly, čo je škoda, pretože ide o úžasný okamih plný spontánnej radosti a smiechu.
 

Pojem Gender Reveal nemá u nás ani len ekvivalent, ale môžeme ho voľne preložiť ako slávnostné odhalenie pohlavia bábätka. Pod týmto názvom si môžete rovnako predstaviť aj bábätkovskú párty na oslavu budúcej dcéry alebo syna. Ak ste si práve povedali, že je to vlastne baby shower, nie ste ďaleko od pravdy. Podstatou gender party je však podeliť sa s blízkymi o moment prekvapenia. Tradícia odhalenia pohlavia bábätka sa zrodila v Spojených štátoch v 80. rokoch minulého storočia. Pôvodne sa používali ultrazvukové snímky, ktoré sa zafarbili na ružovo alebo modro. Neskôr sa začali používať aj iné kreatívne metódy, ako napríklad farbenie torty alebo púšťanie balónov, a tie prevažujú aj dnes. Aj ked, videli sme už aj veľmi kreatívne nápady.

Zhrnuli sme pre vás 12 rôznych spôsobov, ako gender reveal zrealizovať:
 

1. Rozkrojte tortu 

Pre skúsenú cukrárku nebude problém zakomponovať ružovú alebo modrú farbu do náplne alebo cesta. A už prvý odkrojený kúsok vám napovie. 
 


Zdroj: bettycrocker.com
 

2. Vystreľte do vzduchu konfety

Vystreľovacie konfety sa dajú využiť aj na túto príležitosť a zapojiť môžete do toho aj ostatných zúčastnených. 
 


Zdroj: kaboomconfetti.com

 

3. Prasknite balón s konfetami

Jedným z aktuálnych trendov pri odhaľovaní pohlavia bábätka je práve veľký čierny balón, ktorý v sebe ukrýva farebné konfety. Odporúčame pre dokonalý wau efekt. 
 


Zdroj: samdobsonwrites.com
 

4. Rozbite piňatu

Na odhalenie poslúži aj piňata, ktorú si môžete vlastnoručne vyrobiť alebo zakúpiť z našej ponuky a naplniť konfetami, balónmi či stužkami.
 

Piňata Gender Reveal 50x45cm     
Zdroj: https://www.partyspirit.sk/pinatas/pinata-gender-reveal// Pinterest

5. Nezaprite v sebe fanúšika

Využite to, že viete o svojich obľúbených knihách a filmoch úplne všetko. A pripravte si napríklad gender reveal v štýle Star Wars so svetelnými mečmi alebo si zavolajte na pomoc triediaci klobúk zo sveta Harryho Pottera.



Zdroj: superiorcelebrations.com
 

6. Oblečte sa do farieb

 Zakomponujete farby do fotografie alebo v rámci párty hry. Jej podstatou je prasknúť balóny naplnené modrou alebo ružovou farbou a zabavia sa aj členovia rodiny. 
 


Zdroj: upliftingmayhem.com
 

 
Zdroj: smudgeblog.com
 

7. Vypustite tajomstvo z krabice

Postačí vám veľká krabica a pár balónov naplnených héliom. A už len čakáte na prekvapenie, ktoré z nej vyletí.
 


Zdroj: projectnursery.com
 

8. Vyhrajte sa s tmou

Naplánujte si párty alebo gender reveal fotenie pri večernom svetle a nechajte za vás prezradiť to malé tajomstvo lietajúce lampióny alebo svietiace tyčinky ako sú napr. glow sticks.
 


Zdroj: Pinterest
 

9. Nechajte to na súrodenca

Súrodenci sú dôležitou súčasťou celého obdobia a budú len radi, že sa môžu zapojiť, napríklad aj týmto spôsobom.
Číselné balóny nájdete v našej ponuke.
 


Zdroj: Pinterest
 

10. Zapojte domácich miláčikov

Aj štvornohý súrodenec môže prispieť svojími labkami. Preto ak očakávate prvého potomka a doma vám behá zvieratko, nechajte ho oznámiť novinku za vás. Budete sa rozplývať nad rozkošným výsledkom.


Zdroj: Pinterest
 

11. Vymyslite si niečo vlastné 

Môžete využiť bežné veci z vášho okolia, stačí sa dobre poobzerať a s odhalením vám pomôže farebná žuvačka či zmrzlina alebo si vymyslite svoj vlastný originálny koncept. 

A ako taká malá gender reveal party môže vyzerať? Pozrite si video jedného páru, ktorý sa dnes už teší z..., dozviete sa na konci videa :)




Tak čo, inšpirovali sme vás? Ak sa radi odlišujete od ostatných, skúšate nové veci alebo vás baví prekvapovať, určite choďte do toho. Nezabudnite si tento neopakovateľný moment natočiť alebo nafotiť, aby ste mali na čo spomínať. A samozrejme zdieľať radosť na sociálnej sieti aj s ostatnými.
S balónmi, konfetami a dekoráciami v štýle oslavy odhalenia pohlavia dieťaťa, Vám pomôžeme my.