Kategórie
 
 
 
Svietiace LED balóny - slide 1
 
 
 
 
Svietiace LED balóny

Top novinka vo svete balónov - svetelné LED balóny u nás. Otestovali sme ich a prinášame vám prvé dojmy z nich.

To, že balóny už od dávna učaruvávajú deťom, je známa vec. Vznášajúci balónik porušujúci zákony gravitácie má svoje čaro. Ale doplniť ho o svetlo bol až do nedávna neriešiteľný problém. Akákoľvek žiarovka bola totiž príliš ťažká na to, aby sa balónik naplnený héliom vzniesol. Našťastie, vývoj v osvetlovaní pokročil dopredu a dnešné LED svetlá potrebujú minimálny objem a batériu na to, aby sa zmestili do balónika.

Štruktúra balóna
Je na prvý pohľad odlišná od klasického balónika. Hneď ako otvoríte obal je vidieť, že niečo z balóna "trčí".Je to tenký prúžok papiera, ktorý bráni v aktivácii LED svetla a baterky. 

Ďalšou zvláštnosťou, ktorú si všimnete, je zvar balónika, kde je umiestnená LED baterka. Prekvapivo, zvar je perfektný a nedochádza k úniku vzduchu.

Ako rozsvietiť LED balón ?


Aktiváciu svetla prevediete jednoduchým povytiahnutím papierika, pričom pridržíte koniec balónika. Doporučujeme tak spraviť pri sfúknutom balóniku, je to tak jednoduchšie.

Dá sa svietiaci balónik naplniť héliom ?
Výrobca uvádza že je na naplnenie vzduchom, nám to však nedalo a naplnili sme už aktivovaný balónik héliom. Predsa len, svietiaci balónik na paličke nie je to pravé orechové. Balónik sme teda nafúklil héliom, pričom sme ho neprepĺňali, aby nedošlo k prílišnému namáhaniu stien. Balónik sa vznášal a svietil. Takže nič nebráni tomu, aby ste ho nafúkli héliom aj vy.

Ako dlho vydrží LED balón svietiť ?
LED svetlo, ktoré sme testovali vydržalo svietiť vyše 24 hodín, čo je určite viac, než plánujete balónik použiť. Je nutné ale upozorniť, že intenzita svetla bola na konci výrazne nižšia ako na začiatku. Celkovo, neočakávajte, že si budete balónikmi prisvecovať. LED svetielko je naozaj malé. Ilustračné zábery na prospektoch znázorňujúce nádherne svetlé a rovnomerne osvetlené balóny sú výsledkom práce šikovného grafika vo Photoshope. :-) 

Zhrnutie
Ak vám nevadí vyššia cena balónika a chcete urobiť dojem, tak potom je svietiaci LED balón to pravé. Pre vypúšťanie odkazov do neba však nepotrebujete LED balóny, postačia vám aj lampióny šťastia, ktoré v noci vďaka horáku a väčšiemu objemu žiaria na oblohe dlhšie.

Zaujímavé použitie LED balónikov sme našli na webe, a prinášame ho ako inšpiráciu.

glow sticks in balloons <3