Kategórie
 
 
 
Kúzelná oslava v štýle Harryho Pottera: Prípravy a výzdoba - slide 1
 
 
 
 
Kúzelná oslava v štýle Harryho Pottera: Prípravy a výzdoba

Čarodejnícky svet Harryho Pottera asi netreba predstavovať. Filmový a knižný fenomén, ktorý uchvátil milióny detí i dospelých sa už mnoho rokov drží v rebríčku obľúbených fantasy svetov. Ak aj vy máte doma malú čarodejnicu či čarodejníka, skúste ich na najbližšie narodeniny preniesť do Rokfortu a zaručene sa im tak postaráte o nezabudnuteľnú oslavu.

 

Každá správna Harry Potter oslava začína už pozvánkami. Kreativite sa medze nekladú a inšpirovať sa tak môžete samotným listom, ktorý dostal aj mladý Harry alebo využite pripravené tematické pozvánky.

  
Zdroj: filthymuggle.com

Dôležitým detailom, ktorý dotvára správnu kúzelnú atmosféru je nepochybne výzdoba. Pre naozaj originálnu oslavu takpovediac od prvého momentu skúste natiahnuť nad vstupné dvere plachtu s motívom tehál a označte ju ako nástupište 9 a trištvrte.

 
Zdroj: millennialmamabird.com


Nezabudnite ani na ďalšie dekoračné prvky, ktoré sú spojené s čarovným svetom - napríklad levitujúce sviečky, tekvice alebo pavúky. Harryho sova Hedviga priletí pomocou bielych balónov a čiernej fixky. A ak využijete sezónne dekorácie - kostru z Halloweenu a vianočného soba, objaví sa pred vami aj chladný dementor a vzácny Patronus.

                        
Zdroj: sarahblooms.com/harry-potter-party/, centsationalstyle.com

Všetkých zúčastnených potešíte, ak skombinujete stolovanie a dekorácie do všetkých farieb, ktoré sú typické pre Rokfort.  Namiesto obrovských vlajok zavesených na stenách sú vhodné napríklad balóny či veľký fóliový balón "supershape" balónová kytica.


 

Ak však chcete zachovať pravé čaro kúzelnickej školy, miestnosť rovnomerne rozdeľte a jednotlivé časti vyzdobte vo farbách reprezentujúcich jednotlivé fakulty:

 

Po príchode by tak pozvaní hostia museli absolvovať rozdelenie, o ktorom rozhodne samotný triediaci klobúk a pochopiteľne zariadi, aby sa každý dostal do svojej vysnívanej fakulty. Poslúži vám bežne dostupný čarodejnícky klobúk alebo pre autentický zážitok skúste tento návod na domácu výrobu presnej kópie klobúku z filmovej série.


Zdroj: simplepracticalbeautiful.com

V prípade, že máte obsadené rôzne fakulty, môžete napríklad usporiadať plnohodnotný turnaj v metlobale. Všetko, čo budete potrebovať sú len väčšie kúsky kartónu, farby, štipku kreativity a o originálnu zábavu máte postarané.
 

Ďalšie tipy na aktivity a nápady na občerstvenie, ktoré ocenia vaší čarodejnícki hostia nájdete v pokračovaní nášho článku